Pšenično-žitné kefírové rohlíky

Potřebné ingredience
* TĚSTO: 600 g polohrubé pšeničné mouky, 150 g žitné mouky, ¾ kostky čerstvého droždí, 7 g cukru, 10 g soli, 200 ml vlažné vody, 200 ml kefíru, 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje (nebo olivového), 1 lžíce žitného kvásku (nemusí být); * NA POVRCH: rozšlehané vejce + nějaká zrnka - sezam, len, slunečnice, dýně, kmín .... ; * NÁPLŇ: případně je možné dát něco dovnitř (nemusí být) - šunka, anglická slanina ....
Postup přípravy
(Pokud se nebude dělat v pekárně, tak zadělat těsto a nechat kynout cca 1 hodinu.)
Po vykynutí těsto vykulit na vál a rozdělit na 4 kusy.
Z každého dílu vyválet kruhovou placku, rádýlkem rozdělit na 4 díly a zarolovat (případně položit náplň a zarolovat i s ní).
Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem a nechat cca 30 minut kynout.
Poté povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.
Rohlíky péct v troubě na cca 180°C do zlatova.
Po upečení vyndat na mřížku a nechat vychladnout.

Všechny suroviny na těsto dát do pekárny a spustit program Těsto.

(Pokud se nebude dělat v pekárně, tak zadělat těsto a nechat kynout cca 1 hodinu.)

Po vykynutí těsto vykulit na vál a rozdělit na 4 kusy.

Z každého dílu vyválet kruhovou placku, rádýlkem rozdělit na 4 díly a zarolovat.

Pokud se dává náplň, položit jí na kraj a zarolovat.

Rohlíky naskládat na plech, vyložený pečícím papírem a nechat cca 30 minut kynout.
Poté povrch potřít rozšlehaným vejcem a posypat semínky.
Rohlíky péct v troubě na cca 180°C do zlatova.
Po upečení vyndat na mřížku a nechat vychladnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé